ΠOΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα www.iakovidoulaw.gr δεσμεύεστε από την εκάστοτε ισχύουσα Πολιτική Απορρήτου, ως εκ τούτου, θα πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά το κείμενο αυτό κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την παρούσα ιστοσελίδα και να βεβαιώνεστε ότι το αποδέχεστε. Εάν δεν συμφωνείτε με τους όρους μπορείτε να μην χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα.

Δίνεται ιδιαίτερη σημασία και απόλυτος σεβασμός στο απόρρητο και την εμπιστευτικότητα των προσωπικών σας δεδομένων. Για το λόγο αυτό, επενδύθηκε χρόνος και πόροι για την πλήρη συμμόρφωση με το ισχύον εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές νομικό πλαίσιο και ιδίως με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων 679/2016 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή το Μάιο του 2018.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με το χειρισμό των προσωπικών σας στοιχείων, μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@iakovidoulaw.gr.

1. Εισαγωγή.

    1.1.  Προστασία της ιδιωτικής ζωής. Αυτή η Πολιτική Απορρήτου εξηγεί πώς και γιατί η Μαρία Ε. Ιακωβίδου συλλέγει, επεξεργάζεται, αποκαλύπτει και προστατεύει τις πληροφορίες που αποκτά όταν επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα.
    1.2.  Εφαρμογή της Πολιτικής Απορρήτου. Η Πολιτική Απορρήτου ισχύει για όλα τα φυσικά πρόσωπα από τα οποία ή προς όφελος των οποίων λαμβάνονται πληροφορίες.
    1.3.  Ιστοσελίδα που δεν απευθύνεται σε ανηλίκους. Ο δικτυακός τόπος δεν απευθύνεται σε παιδιά ή ανηλίκους. Εάν τυχόν τύχουν επεξεργασίας προσωπικά δεδομένα ατόμων ηλικίας κάτω των 18 ετών, χωρίς έγκυρη συγκατάθεση των γονέων ή του νόμιμου κηδεμόνα τους, διατηρείται το δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων που αποκτήθηκαν.

2. Υπεύθυνος επεξεργασίας.

    Υπεύθυνη επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων είναι η Μαρία Ιακωβίδου του Εμμανουήλ, η οποία διατηρεί δικηγορικό γραφείο που εδρεύει στην οδό Μητροπόλεως 27, Τ.Κ. 54624, Θεσσαλονίκη – Ελλάδα, τηλέφωνο επικοινωνίας +30 2310267268, email: info@iakovidoulaw.gr.

    3. Προσωπικά Δεδομένα.

      3.1.  Έννοια.

        3.1.1. Ως προσωπικό δεδομένο νοείται κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο. Το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, διεύθυνση, σε αριθμό ταυτότητας, αριθμό πιστωτικής κάρτας, πληροφορίες τραπεζικού λογαριασμού, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή αριθμό άδειας οδήγησης, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας όπως διεύθυνση IP (Internet Protocol), ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

        3.1.2. Στα προσωπικά δεδομένα δεν περιλαμβάνεται καμία πληροφορία που, από μόνη της, δεν μπορεί να σας αναγνωρίσει ως ένα συγκεκριμένο άτομο ή οντότητα (λ.χ. ανωνυμοποιημένες πληροφορίες), καθώς και τα δεδομένα που συγκεντρώνονται για στατιστικούς σκοπούς.

      3.2. Επεξεργασία.
        3.2.1. Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία τυχόν δηλώνετε οπουδήποτε στις σελίδες του διαδικτυακού τόπου, αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας και φυλάσσονται σε αρχείο υπ’ ευθύνη της Μαρίας Ε. Ιακωβίδου, η οποία διατηρεί δικηγορικό γραφείο, αποκλειστικά και μόνο για λόγους που αφορούν την: α) ανάπτυξη, εκτέλεση και εφαρμογή της ιστοσελίδας, ή την εκπλήρωση υποχρεώσεων που απορρέουν από τυχόν συμφωνίες που έχουν συναφθεί ανάμεσα σε εσάς και την υπεύθυνη επεξεργασίας, β) τη διεκπεραίωση των αιτημάτων σας, γ) την παροχή, με τη συναίνεσή σας, πληροφοριών σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες της υπεύθυνης επεξεργασίας, στην οποία παροχή πληροφοριών περιλαμβάνεται η αποστολή αλληλογραφίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή άλλου ισοδύναμου ηλεκτρονικού μέσου (όπως για παράδειγμα SMS), και δ) εν γένει τη βελτίωση των παρεχομένων από την υπεύθυνη επεξεργασίας υπηρεσιών. Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που προβλέπονται από το Νόμο και την παρούσα.

        3.2.2. Η Μαρία Ε. Ιακωβίδου συλλέγει και επεξεργάζεται πληροφορίες που θεωρούνται προσωπικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες που δεν θεωρούνται. Πληροφορίες που δεν μπορούν να σας ταυτοποιήσουν ως συγκεκριμένο πρόσωπο χρησιμοποιούνται χωρίς περιορισμούς και μπορούν να παρασχεθούν σε τρίτους κατά την κρίση της υπεύθυνης επεξεργασίας.

        3.2.3. Η Μαρία Ε. Ιακωβίδου δεν συλλέγει ούτε επεξεργάζεται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα λ.χ. δεδομένα υγείας, γενετικά ή βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα που αποκαλύπτουν τη σεξουαλική ζωή, το γενετήσιο προσανατολισμό, τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τις πολιτικές πεποιθήσεις, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές απόψεις ή τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση.

        3.2.4. Όταν αποστέλλετε μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας, συλλέγονται οι πληροφορίες που υποβάλετε, μεταξύ των οποίων το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

        3.2.5. Δεν συλλέγεται η διεύθυνση IP (Internet Protocol). Η διεύθυνση IP είναι ένας αριθμός που δίνεται στον υπολογιστή σας όταν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο. Δεν συλλέγονται πληροφορίες σχετικά με την πραγματική σας τοποθεσία.

        3.2.6. Εάν δεν απαιτείται από το νόμο, η υπεύθυνη επεξεργασίας δεν θα λάβει τη συγκατάθεσή σας πριν συλλέξει από τρίτους προσωπικά σας δεδομένα. Αντίθετα, θα υποτεθεί ότι έχετε παράσχει προηγουμένως τέτοια συγκατάθεση σε οποιονδήποτε τρίτο από τον οποίο η υπεύθυνη επεξεργασίας αποκτά τέτοιες πληροφορίες.

        3.2.7. Καταβάλλονται εύλογες προσπάθειες για να τυγχάνουν επεξεργασίας τα προσωπικά σας δεδομένα, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας Πολιτικής Προστασίας και τους Όρους Χρήσης.
      3.3. Διαμοιρασμός.
        3.3.1. Η Μαρία Ε. Ιακωβίδου δεν μοιράζεται, αποκαλύπτει ή πωλεί τα προσωπικά σας δεδομένα σε άλλους, εκτός από τις περιπτώσεις που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης.

        3.3.2. Η υπεύθυνη επεξεργασίας μπορεί να παρέχει προσωπικά δεδομένα σε άλλα πρόσωπα στις περιπτώσεις που: α) έχετε παράσχει τη ρητή συγκατάθεσή σας κάνοντας κλικ στο σχετικό πλαίσιο «Αποδέχομαι», β) η γνωστοποίηση είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση μιας ζητηθείσας συναλλαγής, γ) έχει λάβει πληροφορίες από τρίτους (με την προϋπόθεση ότι παρείχατε προηγουμένως τέτοια συγκατάθεση σε οποιονδήποτε τρίτο από τον οποίο η υπεύθυνη επεξεργασίας αποκτά τέτοιες πληροφορίες), δ) απαιτείται από το νόμο, με δικαστική απόφαση ή κατόπιν αιτήματος οποιασδήποτε άλλης αρμόδιας κυβερνητικής, δικαστικής, αστυνομικής, διοικητικής ή ρυθμιστικής αρχής, κατόπιν νόμιμου αιτήματος και σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους, ε) είναι απαραίτητο για την προστασία των δικαιωμάτων της, στ) η ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με τρόπο που παραβιάζει τους Όρους Χρήσης ή για σκοπούς άλλους από αυτούς για τους οποίους προορίζονταν ειδικά ή ζ) οι όροι αυτής της Πολιτικής Απορρήτου ή / και των Όρων Χρήσης επιτρέπουν ή / και προβλέπουν τέτοια αποκάλυψη.
      3.4. Σκοποί.
      Τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργάζεται η υπεύθυνη επεξεργασίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τους καθορισμένους, ρητούς, ειδικούς και νόμιμους σκοπούς που σας εξηγήθηκαν ανωτέρω και όχι κατά τρόπο ασύμβατο προς αυτούς. Επιπλέον, περιορίζεται η συλλογή των δεδομένων μόνο σε αυτά τα οποία είναι κατάλληλα, σχετικά και απαραίτητα για τους σκοπούς αυτούς.
      3.5. Περίοδος διατήρησης.
        3.5.1. Τηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα και άλλες πληροφορίες για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών από την πραγματοποίηση κάθε συναλλαγής μέσω της ιστοσελίδας μας.

        3.5.2. Όταν η υπεύθυνη επεξεργασίας δεν χρειάζεται πλέον τα προσωπικά σας στοιχεία θα καταστρέψει, διαγράψει ή ανωνυμοποιήσει τις πληροφορίες χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση προς εσάς.

    4. Ασφάλεια.

      4.1. Η υπεύθυνη επεξεργασίας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το ζήτημα της προστασίας της ανωνυμίας και των προσωπικών σας πληροφοριών. Τα προσωπικά σας δεδομένα και εν γένει οι πληροφορίες που λαμβάνονται σχετικά με εσάς προστατεύονται με κατάλληλες, εμπορικά εύλογες διασφαλίσεις και μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες και προηγμένες τεχνολογικές μεθόδους. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν εμπορικά εύλογα τεχνικά και διαδικαστικά βήματα για την προστασία των δεδομένων σας από κακή χρήση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αποκάλυψη, απώλεια, αλλοίωση ή καταστροφή.
      4.2. Για να αποτραπεί η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, για να προωθηθεί η ασφάλεια των δεδομένων και να ενθαρρυνθεί η κατάλληλη χρήση των πληροφοριών, η υπεύθυνη επεξργασίας και οι πάροχοί της χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία (π.χ. τεχνολογίες κρυπτογράφησης, κωδικούς πρόσβασης, φυσική και ηλεκτρονική ασφάλεια). Ωστόσο, η «απόλυτη ασφάλεια» δεν υπάρχει στο διαδίκτυο ή στις μεταδόσεις δεδομένων, συνεπώς, δεν παρέχονται εγγυήσεις. Τα τρίτα μέρη ενδέχεται να παρακολουθούν παράνομα ή να έχουν πρόσβαση σε μεταδόσεις ή ιδιωτικές επικοινωνίες και δεν πρέπει να αναμένετε ότι τα προσωπικά σας στοιχεία θα παραμείνουν ιδιωτικά.
      4.3. Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί πρωτόκολλο HTTPS (TLS).
      4.4. Τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται σε κρυπτογραφημένο και με πρωτόκολλα ασφάλειας (SSLs) διακομιστή (server) και είναι προσβάσιμα μόνο από την υπεύθυνη επεξεργασίας, και μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο, π.χ. για τη διαχείριση αιτημάτων σας.
      4.5. Για λόγους ασφαλείας, η υπεύθυνη επεξεργασίας δεν αποκαλύπτει όλα τα μέτρα ασφαλείας της. Να είστε βέβαιοι ότι η υπεύθυνη επεξεργασίας χρησιμοποιεί εμπορικά εύλογα βιομηχανικά πρότυπα για την προστασία των πληροφοριών σας.
      4.6. Για τη δική σας ασφάλεια, θα πρέπει κι εσείς να χειρίζεστε όλες τις πληροφορίες που παρέχετε στην υπεύθυνη επεξεργασίας ως εμπιστευτικές και προσωπικές και να μην τις αποκαλύπτετε σε τρίτους. Επιπροσθέτως, είναι δική σας αποκλειστική ευθύνη να περιορίζετε ή αποκλείετε πρόσβαση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στον browser σας.

    5. Cookies.

      5.1. Χρησιμοποιούνται cookies για τη συλλογή πληροφοριών, αποκλειστικά για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική.
      5.2. Τι είναι τα cookies; Τα cookies είναι κομμάτια πληροφορίας, που με τη μορφή πολύ μικρού αλφαριθμητικού κειμένου, αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας, κατόπιν δικής σας έγκρισης, βοηθώντας στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Τα cookies σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών ούτε και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς.
      5.3. Δυνατότητα opt-out.
        5.3.1. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού αποδέχονται αυτόματα και συλλέγουν τα cookies. Ωστόσο, μπορείτε να προβείτε στις αντίστοιχες ρυθμίσεις έτσι ώστε ο web browser να δέχεται όλα τα cookies ή να απορρίπτει όλα τα cookies ή να σας ειδοποιεί όταν έχει οριστεί cookie. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης ιστού σας, ενδέχεται να έχετε τη δυνατότητα να απορρίψετε όλα τα cookies. Αν απορρίπτετε όλα τα cookies, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα.

        5.3.2. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς θα τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή (browser) σας ή πώς θα αποκλείσετε ή διαχειριστείτε τα cookies μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.allaboutcookies.org.
      5.5. Για την ασφαλή πλοήγηση στην ιστοσελίδα, η υπεύθυνη επεξεργασίας συμμορφώνεται με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2002/58/EΚ σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, όπως τροποποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/136/EΚ.
      5.6. Για τη χρήση των cookies η προηγούμενη συναίνεσή σας είναι απαραίτητη. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα θα είναι μόνο cookies που εξυπηρετούν λειτουργικές ανάγκες της ιστοσελίδας (λειτουργικά cookies) και είναι απαραίτητα για την εμφάνιση και την αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας στον υπολογιστή σας. Με την αποδοχή των Όρων Χρήσης και αυτής της Πολιτικής θεωρείται ότι έχετε συγκατατεθεί στη χρήση cookies όπως παραπάνω.

    6. Συγκατάθεση.

      6.1. Η Μαρία Ε. Ιακωβίδου μπορεί να αποκτήσει προσωπικές πληροφορίες για εσάς από διάφορες πηγές ή με διαφορετικές μεθόδους. Για κάθε πηγή ή μέθοδο, ο τρόπος συγκατάθεσης μπορεί να διαφέρει.
      6.2. Η υπεύθυνη επεξεργασίας υποθέτει ότι με τη χρήση των υπηρεσιών της ή / και την πρόσβαση στον ιστότοπό της έχετε διαβάσει τους Όρους Χρήσης καθώς και την Πολιτική Απορρήτου. Επιπλέον, παρέχοντας τις πληροφορίες, είτε αυτές συνιστούν προσωπικά δεδομένα είτε όχι, δηλώνετε ότι είναι αληθείς και ακριβείς και έχετε παράσχει ρητά τη συγκατάθεσή σας κάνοντας κλικ στα σχετικά πλαίσια «Αποδέχομαι» να τις γνωστοποιήσει και να τις επεξεργαστεί για τους αναφερόμενους σκοπούς, εκτός αν ενημερώσετε την υπεύθυνη επεξεργασίας ρητώς ότι δεν επιθυμείτε πλέον τη χρήση των πληροφοριών σας. Η συγκατάθεσή σας σε αυτή την πρόσβαση/γνωστοποίηση περιλαμβάνει εκείνες τις περιπτώσεις όπου, για την αποτελεσματικότητα της παροχής των υπηρεσιών, οι πάροχοι ενδέχεται να είναι εγκατεστημένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ή σε άλλες χώρες ή περιοχές εκτός της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης.
      6.3. Στην περίπτωση που μεταβιβάζετε προσωπικά στοιχεία τρίτου προσώπου, φέρετε την ευθύνη να έχετε ενημερώσει το εν λόγω πρόσωπο σχετικά με τη χρήση των στοιχείων του και να έχετε εξασφαλίσει τη ρητή συγκατάθεσή του ότι οι πληροφορίες αυτές δίδονται για τους σκοπούς που εξηγούνται ανωτέρω. Εν πάση περιπτώσει, η Πολιτική Απορρήτου ισχύει για κάθε πληροφορία που αποκτάται από τρίτο.
      6.4. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή αποστέλλοντας email στο info@iakovidoulaw.gr, χωρίς να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση προ της ανάκλησής της.

    7. Πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα.

      7.1. Έχετε δικαίωμα να λαμβάνετε από την υπεύθυνη επεξεργασίας επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία και, εάν συμβαίνει τούτο, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, καθώς και α) στους σκοπούς της επεξεργασίας, β) τις σχετικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τους αποδέκτες ή τυχόν κατηγορίες αποδεκτών στους οποίους κοινολογήθηκαν ή πρόκειται να κοινολογηθούν τα προσωπικά δεδομένα, γ) εάν είναι δυνατόν, το χρονικό διάστημα για το οποίο θα αποθηκευτούν τα προσωπικά δεδομένα ή, όταν είναι αδύνατο, τα κριτήρια που καθορίζουν το εν λόγω διάστημα, δ) την ύπαρξη δικαιώματος υποβολής αιτήματος στον υπεύθυνο επεξεργασίας για διόρθωση ή διαγραφή προσωπικών δεδομένων ή περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων ή δικαιώματος αντίταξης στην εν λόγω επεξεργασία, στ) το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή, ζ) όταν τα προσωπικά δεδομένα δεν συλλέγονται από εσάς, κάθε διαθέσιμη πληροφορία σχετικά με την προέλευσή τους, η) την ύπαρξη αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ και σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λογική που ακολουθείται, καθώς και τη σημασία και τις προβλεπόμενες συνέπειες της εν λόγω επεξεργασίας για εσάς. 
      7.2. Μπορείτε να ζητήσετε από την υπεύθυνη επεξεργασίας να σας παράσχει ένα αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία. Για επιπλέον αντίγραφα που ενδέχεται να ζητηθούν προβλέπεται η καταβολή τέλους ύψους δεκαπέντε (15) Ευρώ.
      7.3. Κάθε αίτηση πρόσβασης σε πληροφορίες θα πρέπει να απευθύνεται στην υπεύθυνη επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@iakovidoulaw.gr.
      7.4. Η υπεύθυνη επεξεργασίας θα ανταποκριθεί στο αίτημά σας μέσα σε χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα.

    8. Δικαίωμα διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας, φορητότητας, εναντίωσης και καταγγελίας.

      8.1. Η υπεύθυνη επεξεργασίας έχει αναλάβει την υποχρέωση να διασφαλίζει την τήρηση του εμπιστευτικού χαρακτήρα των προσωπικών σας δεδομένων και να εξασφαλίζει την εκ μέρους σας άσκηση των δικαιωμάτων πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού, φορητότητας και εναντίωσης, μέσω αποστολής ενός email στη διεύθυνση info@iakovidoulaw.gr. Εάν κρίνεται απαραίτητο θα σας ζητηθεί να παράσχετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας, του διαβατηρίου ή άλλου ισχύοντος αποδεικτικού εγγράφου.
      8.2. Δικαίωμα διόρθωσης. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από την υπεύθυνη επεξεργασίας χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν. Έχοντας υπόψη τους σκοπούς της επεξεργασίας, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μεταξύ άλλων μέσω συμπληρωματικής δήλωσης.
      8.3. Δικαίωμα διαγραφής. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από την υπεύθυνη επεξεργασίας τη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, εάν: α) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν κατ’ άλλο τρόπο σε επεξεργασία, β) ανακαλείτε τη συγκατάθεση επί της οποίας βασίζεται η επεξεργασία και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την επεξεργασία, γ) αντιτίθεστε στην επεξεργασία και δεν υπάρχουν επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία, δ) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα, ε) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να διαγραφούν, ώστε να τηρηθεί νομική υποχρέωση βάσει του ενωσιακού δικαίου ή του δικαίου κράτους μέλους, στην οποία υπόκειται ο υπεύθυνος επεξεργασίας, στ) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα έχουν συλλεχθεί σε σχέση με την προσφορά υπηρεσιών της κοινωνίας των πληροφοριών. Αιτήματα διαγραφής προσωπικών δεδομένων τυγχάνουν επεξεργασίας μέσα σε χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα. Σε περίπτωση δημοσιοποίησης των προσωπικών δεδομένων, η υπεύθυνη επεξεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τη διαθέσιμη τεχνολογία και το κόστος εφαρμογής, λαμβάνει εύλογα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών μέτρων, για να ενημερώσει τους υπευθύνους επεξεργασίας που επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, ότι το υποκείμενο των δεδομένων ζήτησε τη διαγραφή από αυτούς τους υπευθύνους επεξεργασίας τυχόν συνδέσμων με τα δεδομένα αυτά ή αντιγράφων ή αναπαραγωγών των εν λόγω δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Να σημειωθεί ότι, ενδεχομένως υπάρχει μία καθυστέρηση στη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων από τους servers και την εφεδρική αποθήκευση, ενδέχεται δε να διατηρούνται τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου η υπεύθυνη επεξεργασίας να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία, να προστατέψει τα δικαιώματά της ή για την επίλυση διαφορών.
      8.4. Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σε εποπτική αρχή, ιδίως στο κράτος μέλος στο οποίο έχετε τη συνήθη διαμονή σας ή τον τόπο εργασίας σας ή τον τόπο της εικαζόμενης παράβασης, εάν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορά παραβαίνει τον Κανονισμό 679/2016 (GDPR). Στην Ελλάδα, αρμόδια εποπτική αρχή είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. +30 2106475600, φαξ +30 2106475628, email: complaints@dpa.gr).

    9. Αποποίηση ευθύνης για ιστότοπους τρίτων.

      9.1. Σύνδεσμοι σε ιστοσελίδες τρίτων. Όταν επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα, ενδέχεται να προωθηθείτε σε ιστοτόπους τρίτους που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της υπεύθυνης επεξεργασίας. Αυτοί οι σύνδεσμοι διευκολύνουν τη χρήση του διαδικτύου. Η υπεύθυνη επεξεργασίας δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τις πολιτικές και πρακτικές απορρήτου ή το περιεχόμενο αυτών των ιστοτόπων και ρητώς αποποιείται κάθε ευθύνης για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία που ενδεχομένως προκύψει από τη χρήση αυτών των συνδέσμων. Η υπεύθυνη επεξεργασίας σας ενθαρρύνει να είστε προσεκτικοί όταν εγκαταλείπετε την ιστοσελίδα της και να διαβάζετε τις πολιτικές απορρήτου κάθε ιστοτόπου που επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα.
      9.2. Πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και widgets. Η υπεύθυνη επεξεργασίας διατηρεί επίσης παρουσία σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το LinkedIn. Οποιεσδήποτε πληροφορίες, επικοινωνίες ή δεδομένα υποβάλετε στην υπεύθυνη επεξεργασίας μέσω μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης γίνεται με δική σας ευθύνη. Η υπεύθυνη επεξεργασίας δεν μπορεί να ελέγξει τις ενέργειες άλλων χρηστών αυτών των πλατφορμών ή τις ενέργειες των ίδιων των πλατφορμών. Οι αλληλεπιδράσεις σας με αυτές τις λειτουργίες και τις πλατφόρμες διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου των εταιρειών που τις παρέχουν.
      9.3. Σας εφιστάται η προσοχή όταν εγκαταλείπετε την παρούσα ιστοσελίδα και επισκέπτεσθε άλλη ιστοσελίδα που επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα. Παρακαλούμε διαβάζετε προσεκτικά την πολιτική απορρήτου της άλλης ιστοσελίδας.

    10. Υποχρεώσεις χρηστών.

    Ο χρήστης της ιστοσελίδας εγγυάται ότι τα παρεχόμενα στοιχεία είναι ορθά και ακριβή και δεσμεύεται να γνωστοποιήσει οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση αυτών. Για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία προκληθεί στον ιστότοπο ή σε οποιονδήποτε τρίτο που είναι υπεύθυνος για τον ιστότοπο εξαιτίας της παροχής λανθασμένων, ανακριβών ή ελλιπών πληροφοριών στα πεδία εγγραφής, την αποκλειστική ευθύνη θα φέρει ο χρήστης. 

    11. Επικοινωνία.

    Η υπεύθυνη επεξεργασίας χρησιμοποιεί τρίτους παρόχους υπηρεσιών για να την βοηθήσουν στη διαχείριση των επικοινωνιών και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αποστέλλετε μέσω του ιστότοπου. Οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες αποκαλύπτονται μέσω τέτοιων επικοινωνιών θα διέπονται από την πολιτική απορρήτου των τρίτων παρόχων.

    12. Πρόσθετες πληροφορίες.

    Όταν δημοσιεύετε περιεχόμενο στην παρούσα ιστοσελίδα, αυτό ενδέχεται να περιλαμβάνει προσωπικά σας δεδομένα. Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις πληροφορίες που: α) δημοσιεύετε στο διαδίκτυο, β) δημοσιεύετε μέσω της παρούσας ιστοσελίδας και / ή γ) μοιράζεστε με έναν άλλο ιστότοπο στον οποίο συνδέεστε από αυτόν τον ιστότοπο. 

    13. Αναθεώρηση / Τροποποίηση της Πολιτικής Απορρήτου.

      13.1. Η Μαρία Ε. Ιακωβίδου διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρήσει ή να τροποποιήσει αυτήν την Πολιτική Απορρήτου, τους Όρους Χρήσης καθώς και άλλες πολιτικές και συμφωνίες στο διαδίκτυο οποιαδήποτε στιγμή και με οποιονδήποτε τρόπο.
      13.2. Η υπεύθυνη επεξεργασίας θα σας ενημερώσει για τέτοιες αλλαγές τοποθετώντας τις αναθεωρημένες πολιτικές στον ιστότοπό της.
      13.3. Είναι δική σας ευθύνη να διαβάζετε τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς οι Όροι και η Πολιτική που βρίσκονται σε ισχύ κατά το χρόνο που κάνετε χρήση της ιστοσελίδας είναι και οι εφαρμοστέοι.

    14. Τελικές διατάξεις.

    Εάν έχετε οποιαδήποτε ζητήματα σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου της υπεύθυνης επεξεργασίας ή εάν επιθυμείτε να τροποποιήσετε, διαγράψετε ή διορθώσετε προσωπικά σας δεδομένα τα οποία τυγχάνουν επεξεργασίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@iakovidoulaw.gr ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση Μητροπόλεως 27, Τ.Κ. 54624, Θεσσαλονίκη – Ελλάδα.


    Τελευταία ενημέρωση στις 7-5-2019, ώρα 17:44