Μαρία Ε. Ιακωβίδου

Βιογραφικό

Η Μαρία Ε. Ιακωβίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2009.

Κατόπιν απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο (LLM) από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που της απονεμήθηκε με «Άριστα».

Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του διϊδρυματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών “Δίκαιο & Πληροφορική” (MSc) του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο της απονεμήθηκε με «Άριστα».

Μιλάει Ελληνικά (μητρική γλώσσα), Αγγλικά και Γαλλικά.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2011 και της Ενώσεως Ελλήνων Δικονομολόγων από το 2016.

Το έτος 2019 προήχθη σε δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια και σεμινάρια και εμβαθύνει συνεχώς στη νομική επιστήμη με τη συμμετοχή της σε συνέδρια και ημερίδες.

Διετέλεσε συνεργάτης στη νομική υπηρεσία της εταιρείας Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε..

Από τον Αύγουστο του 2019 έως και τον Μάιο του 2023 ήταν Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO) στο Κέντρο Ιατρικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Euromedica - ΑΡΩΓΗ Θεσσαλονίκης.

Από τον Μάρτιο του 2023 είναι Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO) στην εταιρεία CACTUS DIGITAL A.E..

Είναι Ethics Advisor στα προγράμματα RAISE Science, SciLake και GraspOS υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Horizon Europe).

Είναι ιδρυτικό μέλος και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων του Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης "Δίκαιο και Πληροφορική".